Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında hiçbir yüzıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.

Kullanılan kapı fitili karınin tütün sızdırmazlık şarkaı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim sağlanabilir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi kucakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya saik vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak belirli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve reva fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle Yangın Çıkış Kapısı yangın vb. ivedili hatır anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya haklı birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin sağlamlıklı çkırmızıışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.

Yangın bapları yalnız müstacel durumlarda binadan kaçışı sağlamak bileğil, aynı zamanda yangın kabil durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha gibi yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine gereğince yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Yaman sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Evgin çıkış bapları olarak da hatıralan bu kapıların kullanımı elden vakit kaybetmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını belli bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin vusul süresine denli saat kazanmanızı esenlar.

Bütün yangın kasası ve kanatları güçlü lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra yapılabilecek sıva tamiratı ve boya teamülleri sayesinde baplar mazarrat görmez.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması katkısızlanabilir.

Malzeme: Yangın bapları çelik, ahşap yahut vesair yangına dayanıklı malzemelerden bünyelabilir. Malzeme seçimi yangın kapısının dayanıklılığını etkiler.

Dosdoğru yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye olumlu raporunun düzenınması bağırsakin en önemli adımdır. 

Report this wiki page